Werking

WERKING

Mijn groene energie

Zonnepanelen - Hoe werkt dat een zonnepaneleninstalatie?

Niet alleen u, maar ook zonnepanelen houden van zonlicht. Om zoveel mogelijk zonlicht op te vangen worden de zonnepanelen op het dak geplaatst. Zonnepanelen hebben niet de zonnestralen zelf nodig om groene stroom te produceren, maar licht. Daarom genereren zonnepanelen ook stroom op bewolkte dagen. Om deze opgewekte stroom om te zetten in bruikbare stroom voor uw woning is een omvormer nodig. 


Als u de zonnepanelen gaat vergelijken, ziet u dat er drie soorten zonnepanelen op de markt te verkrijgen zijn:

  • monokristallijn zonnepanelen
  • polykristallijn zonnepanelen
  • amorf (dunne film) zonnepanelen


Benieuwd naar de verschillende soorten zonnepanelen? Lees dan zeker verder.

1. Klassiek

Voordelen

  • Snelle plaatsing
  • Budgetvriendelijk

2. Solar edge

Voordelen

  • Oplossing bij schaduw
  • Brandveiliger
  • Extra rendement
  • Makkelijker uitbreidbaar

POLY vs MONO?

Polykristallijn
Monokristallijn

Mijn groene energie

POLYKRISTALLIJN 

ZONNEPANELEN

De polykristallijn zonnepanelen zijn de zonnepanelen die je waarschijnlijk het meeste ziet. Deze zijn te herkennen aan hun typische blauwe uiterlijk. Net zoals de monokristallijn zonnepanelen worden de polykristallijn zonnepanelen ook van het siliciumkristal gemaakt. Het productieproces is net wat anders, waardoor het rendement en de prijs lager zijn. Maar door de snelle technologische ontwikkelingen wordt het verschil steeds kleiner. Daarom zijn beide type zonnepanelen prima opties.


Werken goed bij diffuus licht (bewolkt weer, zijdelingse instraling) Goedkoper dan mono kristallijne panelen. Lager rendement per M2 = meer dakoppervlakte

Mijn groene energie

MONOKRISTALLIJN 

ZONNEPANELEN

De monokristallijn zonnepanelen bestaan uit het siliciumkristal. Het silicium wordt gesmolten waar vervolgens grote staven (monokristallen) uit worden getrokken. Als u de verschillende soorten zonnepanelen gaat vergelijken ziet u dat deze het hoogste rendement behalen. Maar door het uitgebreide productieproces zijn deze zonnepanelen een paar tientjes duurder. De monokristallijn zonnepanelen hebben een zwarte en egale kleur. 


Hoger rendement bij direct, sterk licht - Esthetisch (Full black ) -Duurder dan poly kristallijne panelen - Hoger rendement per M2 = minder dakoppervlakte

Hoe bereken je het rendement op een zonnepaneel?

Algemene regel


Zuidelijk gelegen dak


1000wp = 950kwh stroom

ZONNEPANELEN

BATTERIJEN

LAADPALEN


DA-Technics-  Kievitwijk6 – 3530 Helchteren

info@mijngroeneenergie.be

COPYRIGHT © 2019 | Webdesign & realisatie